Velkommen til åpent atelier under B-OPEN

-- Åpent atelier lørdag 25. september 2021 --

Atelier nr. 144

Under B-open viser jeg blant annet mine to publikasjoner:

Am I too loud? (2021) og Tvillingsong (2021).

Am I too loud? viser mine mest sentrale arbeider, fra serien Am I too loud, men også andre tidligere verk, med tydelig relevans til tematikken. Jeg jobber hovedsaklig med video som medium, men bokformatet gir muligheter som film og video ikke gir, og jeg ønsker å gi betrakteren muligheten til å se arbeidene mine i denne nye konteksten.

Foruten egne tekster, er det eksterne tekster av blant annet Kjetil Røed («Bilder som frigjør. Om Anne Tveit Knutsens kunst») og Kari Martinsen («Den lyttende samtalen»).

Design og foto : Marianne Vigtel Hølland /Slow Design Studio

Foto: Slowdesign.no

Foto: Slowdesign.no

Tvillingsong: Denne boken er basert på lydopptak og samtaler gjort under utvikling og produksjon av filmen Tvillingsong. I boken får vi innblikk i Eli og Torils unike kommunikasjon, som jeg har valgt å kalle tvillingpoesi. Kinesisk er et skriftspråk jeg ikke forstår, på samme måte som jeg ikke har forstått all kommunikasjon mellom Eli og Toril. Ben Wenhou Yu har oversatt teksten til kinesisk, og etterpå har jeg tegnet tvillingpoesien. Det jeg forstår, skriver jeg. Det jeg ikke forstår, tegner jeg.

Forord av Olaug Nilssen.

Laget i samarbeid med designerne: Yilei Wang og Yanrong Pan

Kinakaal Forlag, Bergen

Filmstills: Fotograf Kieran Kolle

***

Foto: Zhang Yu

Foto: Zhang Yu

Under B-Open viser jeg også skissemateriale, og min fascinasjon for håndlaget papir og ulike tekstile materialer.

Egetprodusert papir. (Foto: Slowdesign.no)

Egetprodusert papir. (Foto: Slowdesign.no)

***

ARTIST STATEMENT:

Jeg er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen, og gikk ut med hovedfag i 2004. At jeg også er utdannet sykepleier er med på å prege mitt kunstnerskap. Jeg fokuserer på mennesker i ulike livssituasjoner og brenner for at mennesker, uansett ressurser, livssituasjon og posisjoner, skal bli møtt med samme respekt i samfunnet. Mennesker jeg møter, relasjoner og urettferdighet motiverer meg til å lage kunst, og særlig mennesker og grupper som ikke alltid roper høyest.

Am I too loud? – er en hovedoverskrift jeg har hatt på min kunstproduksjon siden 2012.

Videoverkene i denne serien stiller eksistensielle spørsmål; Hvor stort rom kan man tillate seg å ta, og hvor stort rom tillater andre at man tar? Hvordan påvirker makt og status vår evne til å heve vår personlige stemme? Hvor stille kan man være og likevel bli hørt?

* * *

My video works ask an existential question; Am I too loud? How large room can we take, and how much space do others permit us to take? In small interpersonal relationships, or in a broader social context.